Familieforøgelse? Gode råd til mor

2 steger på en test! Først og fremmest, tillykke. Det er en spændende tid med både sommerfugle og spark i maven, i hvert fald om nogle uger. Det kan være svært at forholde sig til, at der allerede nu er et lille liv inde i din mave. Måske det er blevet mere håndgribeligt i en frygtelig kvalme eller andre ændringer i din krop?

I tiden op til og efter fødslen er der altid meget fokus på babyen, men det er også vigtigt, at mor har det godt.

En mor skal dele sin krop

I ni måneder har din krop været en perfekt 1-værelses lejlighed for dit barn. Selvom barnet ikke længere er inde i maven, skal du, de første mange måneder stadig dele din krop. Måske det er hos dig barnet finder bedst ro eller hvis du ammer. Derfor er det vigtigt, at du husker at pleje din krop som den fortjener, og gøre mor-rollen så bekvemmelig for dig selv som muligt.

Det er der mange måder at gøre på. Sørg for at gå i tøj, du føler dig tilpas i, og som er praktisk i forhold til amning, hvis du ammer. Hvis du ammer, så sørg også altid for at have bløde ammeindlæg med dig, så du ikke lige pludselig skal håndtere en uønsket mælkesituation.  

Mor, mor, mor

En mor er en af de aller vigtigste personer i en babys liv. Der er, i løbet af 9 måneder inde i maven, blevet knyttet nogle helt særligt bånd og lyden af sin mors hjerte kan gøre en baby helt rolig. Det er en bånd, der for mange forsætter i de første mange år og det er en afhængighed, der gør, at du som mor næsten hele tiden skal stå til rådighed.

Det er hårdt arbejde at være mor, og derfor er det også vigtigt, at du husker at passe på dig selv og forkæle dig selv. Måske med en gåtur alene, et langt bad eller en aftale med en veninde. Det kan hjælpe dig til at huske, at du også er andet end mor.