Derfor er trælegetøj sundere

Trælegetøj har eksisteret i årtusinder, men nu har plastiklegetøjet den mest almindelige form for legetøj. Og det er synd, for der er langt flere fordele ved trælegetøjet, end ved legetøj af plastik.

træ

Trælegetøjet har først og remmest den fordel at det ikke nedbrydes med alderen. Det ældes med ynde, faktisk bliver det bare ”lækrere” af at blive brugt. Samtidigt virker trælegetøj meget mere “håndlavet” og “naturligt”

  1. Det aktiverer dit barn. Børn er nødt til at interagere fysisk med trælegetøj. Der er ingen batterier – og ingen knapper der aktiverer legetøjet, så dit barn bare sidder og betragter legetøjet gøre forskellige ting. Dit barn skal manuelt skubbe, trække, dreje, eller sammensætte dele af trælegetøjet. Dette medfører et mere aktivt barn.
  2. Mere lærerigt. Legetøj hvor dit barn trykker på en knap, og det fortæller dem alfabetet eller lignende er meget sjovt, men de lærer meget mere ved at skulle interagere med et stykke legetøj. At lære at styre og flytte ting er langt mere værdifuld læring på dette tidspunkt i deres liv. Alfabeter læres bedre i den virkelige verden, ved at du viser og forklarer hvordan de anvendes i bøger og på skilte.
  3. Stoflighed: Forarbejdet træ har en helt anden stoflighed end et glat stykke plastik.
  4. Færre kemikalier. Umalet trælegetøj indeholder ikke plast eller andre giftstoffer, der normalt findes i legetøj. De er lavet af naturlige materialer og dermed er sikrere for dit barn.

trælegetøj

  1. Mindre miljøpåvirkning. Trælegetøj består af træ, eventuelt lim eller skruer og lejlighedsvis maling. Det påvirker miljøet langt mindre miljøpåvirkning end legetøj af plast, der måske ovenikøbet bruger batterier. Det tager hundrederaf år at nedbryde plast, træ tager højst nogle år. Desuden indeholder batterier skadelige kemikalier. Fremstillingen af ​​plast kræver desuden mange ressourcer. Trælegetøj er mindre ressourcekrævende.
  2. Mindre farligt. Det er sundhedsfarligt at sluge små stykker af plast, der kan afgive kemikalier, mens det befinder sig i dit barns krop. At sluge et batteri kan i værste fald være dødeligt.