Bør forældre give hinanden barselsgaver?

Når babyen endelig er født, er der mange ting, man kommer til at have brug for, og det giver derfor god mening, at forældrene modtager barselsgaver fra familie og venner. Men bør forældrene give barselsgaver til hinanden? Det er der blandede meninger om.

 

Bliv enige på forhånd

Det kan nemt skabe dårlig stemning, hvis den ene af de nybagte forældre mener, at man giver hinanden barselsgave, mens den anden ikke gør. Nogle føler, at det er unødvendigt, fordi man har givet hinanden et barn. Andre føler, at det blot er faren, der skal give gave til moren, fordi det er hende, der har haft det hårdest gennem graviditeten. Det kan derfor nemt skabe en presset situation, hvis den holdningerne og opfattelserne er forskellige mellem de to forældre.

For at undgå et sammenstød, er det en rigtig god idé at bringe emnet op i god tid inden fødslen. Giv hinanden mulighed for at lufte jeres holdning og snak om, hvad I hver især vil foretrække. Sørg for, at I bliver enige til sidst.

 

Hvad giver man sin partner i barselsgave?

Hvis I er blevet enige om at give hinanden barselsgave er næste spørgsmål bare, hvad I skal give hinanden. Her er der mange ting, der kunne være passende, og noget af det mest almindelige er selvfølgelig at give noget, der kan bruges til babyen. Men hvis I i stedet gerne vil benytte jer af muligheden for at forkæle hinanden, så kunne noget mere personligt også være et godt bud. Det kunne for eksempel være et pænt armbåndsur. Hvis det lyder oplagt, kan du finde mere inspiration her.