3 tips når du skal have legetøj til baby

Har du fået en lille ny i familien, og vil du gerne give det noget fint legetøj at lege med, har vi her samlet et par gode tips til køb af legetøj, så du kan være sikker på at vælge det rette legetøj til din baby.

Baby legetøj kommer jo i mange forskellige former og formater, og det kan være svært at finde ud af, hvad der giver bedst mening at købe til den lille ny.

Køb legetøj der udvikler deres sanser

For det første kan det være en rigtig god idé at købe noget legetøj til din baby, der er med til at udvikle barnets sanser. Det er der rigtig meget forskelligt legetøj, der gør, og det er derfor ikke svært at finde frem til et pænt udvalg af legetøj inden for denne niche.

Det kan være legetøj, der er med til at hjælpe deres motorik, eller det kan være legetøj, der siger lyde, har sjove former, eller som kan gøre noget særligt, hvis babyen trykker på det korrekte sted. Legetøj er en rigtig god måde for børn at lære på.

Køb ikke for meget legetøj

Det er også en god idé, hvis du ikke køber alt for meget legetøj til din baby. Det er begrænset, hvor meget legetøj en baby kan lege med, og ofte er få ting bedre end alt for mange ting. Med for mange ting bliver det mere til støj, gene og rod for dig, end det bliver til leg for din baby.

En baby kan sagtens lege med et par få gode stykker legetøj, og babyen ved jo ikke, at der er en verden af legetøj derude. Det er først senere, at barnet vil have ønsker til særligt legetøj fra legetøjsbutikken.

Ønsk legetøj i gave

Hvis du gerne vil undgå at bruge for mange penge på nyt legetøj, eller hvis du ikke har så mange penge at gøre godt med, kan det også være en mulighed for dig at ønske dig legetøj til dit barn. Det kan du fx gøre på babyens fødselsdag, i dåbsgave eller til jul.

Du vil blive overrasket over, hvor meget legetøj det kan lade sig gøre at få bare via gaver. Det samme gælder i øvrigt tøj. Du har næsten ikke brug for at købe nyt tøj til din baby, da alle står klar til at give det som gave.